Helaas kunnen wij op dit moment in verband met omstandigheden geen garagedeuren leveren. Onze excuses voor het ongemak. 

Een garagedeur onderhouden, hoe werkt dat?

Een goede garagedeur is een investering die zich jarenlang terugbetaalt. Maar het is dan wel erg belangrijk dat je de garagedeur goed onderhoudt. Door goed onderhoud van je garagedeur, voorkom je schade en hoge kosten. In deze blog leggen we je uit hoe je de garagedeur het beste kunt onderhouden. 

 

Waarom is onderhoud zo belangrijk?


Wanneer je de garagedeur niet goed onderhoudt, kan het dat de deur lawaaierig wordt en zelfs gaat piepen. Daarnaast kan een slecht onderhouden garagedeur leiden tot veel schade. Je verlengt dus de levensduur van de garagedeur door een aantal simpele onderhoudshandelingen uit te voeren. 

 

Voordat je begint


Voordat je begint met het onderhoud van de  garagedeur, is het verstandig om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Allereerst sluit je de deur, zodat je toegang krijgt tot de rails en andere belangrijke onderdelen.

Heb je een elektrische garagedeur? Onderbreek dan de stroomtoevoer naar de garagedeur. Haal de stekker uit het stopcontact of schakel de stroomonderbreker in uw elektriciteitskast in. 

 

Controleer belangrijke elementen

Het is belangrijk om de belangrijke elementen te controleren en te onderhouden.

  • De veren van de garagedeur onderhoud je gemakkelijk door eens in de zoveel tijd de veren in te vetten. Gebruik een met olie gedrenkte doek en poets deze over de veren. 
  • Het kan ook nodig zijn dat de veren opnieuw op spanning gebracht moeten worden. Dit is nodig wanneer het erg veel kracht kost om de deur handmatig te sluiten.
  • Vergeet niet de hefkabels te controleren. Wanneer er rafelingen zijn ontstaan, moet je de kabel vervangen. 
  • Heb je een elektrische garagedeur? Controleer dan ook eens in de zoveel tijd de motor van de deur. Controleer de riemen, de schakelkast, de ketting, de stroomonderbreker en de elektrische kabels. 

 

onderhoud
 

Reinig de rails


Pak een stofzuiger erbij en zuig al het vuil uit de rails. De rails werken namelijk goed wanneer ze helemaal schoon zijn. Vervolgens gebruik je een vochtige doek om de rails waar de rollers van de deur doorheen glijden, schoon te maken. Vet vervolgens de rails in zodat de deur soepel blijft werken. 

 

Maak de garagedeur schoon 


De laatste stap in het onderhoud van de garagedeur is het schoonmaken van de deur. Maak eerst de binnen-of buitenkant schoon, waarna je de andere kant kunt reinigen. We raden het aan om de deur met schoon water te wassen. Gebruik geen hogedrukreiniger, hier kun je namelijk schade mee aanrichten. In plaats van een hogedrukreiniger gebruik je een zachte spons. Vergeet niet de deur goed droog te maken na het schoonmaken. 

 

Werkt de garagedeur niet meer naar behoren? 


Ondanks goed onderhoud, kan het zijn dat de garagedeur na een aantal jaren niet meer goed werkt. Het is dan verstandig om de garagedeur te vervangen met een nieuw exemplaar. Bij Bestelgaragedeur.nl kun je uit verschillende garagedeuren kiezen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.