Bestel nu uw Hörmann actiedeur inclusief montage!

Acht tips voor het onderhouden van jouw garagedeur

In deze blog duiken we dieper in de wereld van garagedeuronderhoud en delen we praktische tips en inzichten om jouw garagedeur in topconditie te houden. Ontdek waarom onderhoud zo belangrijk is, welke stappen je moet volgen om je garagedeur te onderhouden en hoe je kunt genieten van jarenlang probleemloos gebruik. Klaar om de levensduur van jouw garagedeur te verlengen? Laten we aan de slag gaan!
 

 1. Het belang van onderhoud van je garagedeur
  Als je garagedeur niet goed onderhouden wordt, kan de garagedeur geluiden maken of zelfs gaan piepen. Daarnaast kan een slecht onderhouden garagedeur leiden tot schade. Met een aantal simpele handelingen kun je dit voorkomen en de levensduur van je garagedeur verlengen.
   
 2. Voorbereiding voor garagedeur onderhoud
  Voordat je begint met het onderhoud van de garagedeur, is het verstandig om een paar dingen te controleren. Je begint met het volledig sluiten van de garagedeur, zodat je toegang krijgt tot de rails en andere belangrijke onderdelen. Heb je een elektrische garagedeur? Onderbreek dan de stroomtoevoer naar de garagedeur. Haal de stekker uit het stopcontact of schakel de stroomonderbreker in de elektriciteitskast in.
   
 3. Controleer en smeer de veren
  Inspecteer de veren van je garagedeur regelmatig. Smeer ze in met een smeermiddel op basis van olie om piepen en slijtage te voorkomen. Als het te zwaar wordt om de deur handmatig te sluiten, moeten de veren wellicht worden aangespannen.

  onderhoud
   
 4. Inspecteer de hefkabels
  Controleer de hefkabels op eventuele rafels of beschadigingen. Vervang beschadigde kabels onmiddellijk om ongelukken te voorkomen.
   
 5. Onderhoud elektrische garagedeuren
  Heb je een elektrische garagedeur? Controleer de motor van de deur, de riemen, de schakelkast, de ketting, de stroomonderbreker en de elektrische kabels om ervoor te zorgen dat alles goed werkt.
   
 6. Reinig van de rails
  Gebruik een stofzuiger om het vuil uit de rails te verwijderen. Maak de rails waar de deurwielen doorheen glijden schoon met een vochtige doek. Smeer de rails vervolgens in met een smeermiddel zodat de deur soepel blijft werken.
   
 7. Effectieve garagedeur schoonmaaktechnieken
  Reinig de garagedeur zelf zowel aan de binnen- als buitenkant. Gebruik schoon water en een zachte spons om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd het gebruik van hogedrukreinigers, omdat deze schade kunnen veroorzaken. Droog de deur grondig af na het schoonmaken.
   
 8. Vervangen van oude garagedeur
  Ondanks goed onderhoud kan het voorkomen dat je garagedeur na verloop van tijd niet meer naar behoren functioneert. In dergelijke gevallen is het verstandig om te overwegen de garagedeur te vervangen. Bij Bestelgaragedeur.nl bieden we een breed scala aan garagedeuren. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
   

Met deze tips blijft jouw garagedeur in uitstekende staat en bespaar je op de lange termijn op reparatiekosten. Investeer in het onderhoud van je garagedeur en geniet van een probleemloze werking gedurende vele jaren.