Op dit moment hebben we in verband met de sancties in Wit-Rusland te maken met leverproblemen. Hierdoor kunnen we helaas niet onze gewenste leverdatum nastreven.

Uw garagedeur onderhouden, hoe werkt dat?

Een goede garagedeur is een investering die zich jarenlang terugbetaalt. Maar het is dan wel erg belangrijk dat u de garagedeur goed onderhoudt. Door goed onderhoud van uw garagedeur, voorkomt u schade en hoge kosten. In deze blog leggen we u uit hoe u de garagedeur het beste kunt onderhouden. 

 

Waarom is onderhoud zo belangrijk?

Wanneer u uw garagedeur niet goed onderhoudt, kan het dat de deur lawaaierig wordt en zelfs gaat piepen. Dit wilt u natuurlijk voor zijn. Daarnaast kan een slecht onderhouden garagedeur zelfs leiden tot veel schade. U verlengt dus de levensduur van uw garagedeur door een aantal simpele onderhoudshandelingen uit te voeren. 

 

Voordat u begint

Voordat u begint met het onderhoud van de garagedeur, is het verstandig om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Ten eerste dient u de deur te sluiten. Wanneer u de deur sluit, krijgt u namelijk toegang tot de rails en andere belangrijke onderdelen. 

 

Heeft u een elektrische garagedeur? Onderbreek dan de stroomtoevoer naar de garagedeur. Haal de stekker uit het stopcontact, of schakel de stroomonderbreker in uw elektriciteitskast in. 

 

Controleer belangrijke elementen

Als eerste is het verstandig om belangrijke elementen te controleren en eens in de zoveel tijd te onderhouden:

  • De veren van uw garagedeur onderhoudt u gemakkelijk door eens in de zoveel tijd de veren in te vetten. Gebruik een met olie gedrenkte doek en ga over de veren heen. 
  • Het kan ook nodig zijn dat u de veren opnieuw op spanning moet brengen. Dit is nodig wanneer het erg veel kracht kost om de deur handmatig te sluiten.
  • Vergeet niet de hefkabels te controleren. Wanneer er rafelingen zijn ontstaan, moet u de kabel vervangen. 
  • Heeft u een elektrische garagedeur? Controleer dan ook eens in de zoveel tijd de motor van de deur. Controleer de riemen, de schakelkast, de ketting, de stroomonderbreker en de elektrische kabels. 


 

Reinig de rails

Pak een stofzuiger erbij en zuig al het vuil uit de rails. De rails werken namelijk goed wanneer ze helemaal schoon zijn. Vervolgens gebruikt u een vochtige doek om de rails waar de rollers van de deur doorheen glijden schoon te maken. Vet vervolgens de rails in zodat de deur soepel blijft werken. 

 

Maak de garagedeur schoon 

De laatste stap in het onderhoud van de garagedeur is het schoonmaken van de deur. Maak eerst de binnen-of buitenkant schoon, waarna u de andere kant kunt reinigen. We raden het aan om de deur met schoon water te wassen. Gebruik geen hogedrukreiniger, hier kunt u namelijk schade mee aanrichten. In plaats van een hogedrukreiniger gebruikt u een zachte spons. Vergeet niet de deur goed droog te maken na het schoonmaken. 

 

Werkt de garagedeur niet meer naar behoren? 

Ondanks goed onderhoud, kan het dat de garagedeur na een aantal jaren niet meer goed werkt. Dan is het verstandig om de garagedeur te vervangen met een nieuw exemplaar. Bij Bestelgaragedeur.nl kunt u uit verschillende garagedeuren kiezen. Wat dacht u van een sectionaaldeur of een garagedeur met loopdeur? Met een van deze deuren kunt u weer jarenlang genieten van uw investering.