Bestel nu uw Hörmann actiedeur inclusief montage!

Je garagedeur opknappen

Heb je een stalen garagedeur en kan deze wel een opknapbeurt gebruiken? In dit artikel leggen we uit wat er bij komt kijken als je zelf aan de slag gaat met het verven van je garagedeur.

Plan een adviesgesprek

 

Het belang van een goed onderhouden garagedeur


Naast dat een nieuw kleurtje altijd een frisse uitstraling geeft, zorgt een laklaag voor behoud van het staal. Een goed onderhouden garagedeur verlengt de levensduur van de garagedeur aanzienlijk. Afbladderende verf kan zorgen voor roestplekken op het staal, de kans dat dit gebeurt is een stuk kleiner als er een goede, beschermende laklaag over het staal zit. Het zorgt ervoor dat de garagedeur wordt beschermt tegen alle weersomstandigheden. Naast het feit dat roest slecht is voor het materiaal, doet een slecht onderhouden garagedeur ook afbreuk aan de uitstraling van jouw woning.

 

Waar moet je rekening houden bij het schilderen van je garagedeur


Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het verven van een garagedeur. 


Materiaal van de garagedeur
Het allereerste waar je naar moet kijken is het materiaal van de garagedeur. Elk materiaal heeft z'n eigen behandeling en type verf nodig.


De juiste materialen
Nu je weet van welk materiaal uw garagedeur is gemaakt, is het handig om na te gaan welke primer en lak hier het beste voor zijn. Vraag advies in een speciaalzaak om je vraag aan te laten sluiten op het vaak uitgebreide aanbod. 

Primer/ lak
Verf je voor de eerste keer je garagedeur? Dan is het belangrijk om een goede primerlaag aan te brengen. Deze primerlaag zorgt ervoor dat de verf niet snel loslaat van de garagedeur. 

 

gd

 

Plan van aanpak


Nu je weet waar je rekening mee moet houden bij het verven van de garagedeur, leggen we stap voor stap de aanpak uit. 

Stap 1: Schuren
Je begint met het schuren van de garagedeur. Op deze manier zullen de primer en lak beter hechten. Het oppervlak wordt hier namelijk net wat ruwer door. Het is wel goed om te weten dat op het moment dat je al een laklaag heeft, je niet helemaal tot het staal moet schuren. Deze laklaag kan namelijk als primerlaag fungeren. 

Stap 2: Schoonmaken
Maak het oppervlak van de garagedeur schoon met allesreiniger. Viezigheid kan er voor zorgen dat de verflaag niet egaal aangebracht kan worden of uiteindelijk loslaat.

Stap 3: Primerlaag aanbrengen
Op het moment dat je al eerder de garagedeur geverfd hebt en je de garagedeur niet helemaal kaal geschuurd hebt, kun je deze stap overslaan. Is het de eerste keer? Dan is deze stap juist heel belangrijk. Na het schoonmaken is het tijd om de primerlaag aan te brengen. Wij adviseren om minimaal twee primerlagen aan te brengen, zo heb je een goede basis voor de verf- of laklaag. 

Stap 4: Lakken of verven
De laatste stap is het daadwerkelijk lakken of verven van de garagedeur. Zorg dat je van boven naar beneden en van links naar rechts de verf- of laklaag aanbrengt. Heb je geultjes in de garagedeur? Dan is het verstandig om eerst de vlakke stukken te lakken en te eindigen met de geultjes. Op die manier zorg je dat de lak die in de geultjes loopt, strak getrokken wordt. Na het verven/ lakken is het belangrijk om de garagedeur goed te laten drogen, zodat de verf/ lak kan uitharden.

 

Te veel gedoe het verven van de garagedeur?


Voor een egale garagedeur die perfect past bij jouw woning, kun je uiteraard bij ons terecht. In drie stappen doorloop je het bestelproces waarin je zelf de gewenste garagedeur samenstelt. Je hebt de keuze uit een van de standaard RAL-kleuren of tegen een meerprijs een speciale RAL-kleur. Om kosten te besparen kun je kiezen voor een handbediende garagedeur. Bestelgaragedeur.nl biedt 10 jaar garantie op de lak van de panelen. Heb je nog vragen? Neem contact met ons op, we helpen je graag!