Bestel nu uw Hörmann actiedeur inclusief montage!

Voordelen van een sectionaaldeur

Sectionaal garagedeur


Denk je erover om een moderne garagedeur te plaatsen, maar twijfel je nog of een sectionaaldeur is wat je zoekt? Als je onder andere ruimte wilt besparen en een goed geïsoleerde deur wil, is een sectionaaldeur de juiste keuze. Een sectionaaldeur is een garagedeur die is opgedeeld in verschillende secties. Deze secties zijn panelen die aan elkaar vastzitten. Door deze panelen kan de deur in een rechte lijn omhoog geduwd worden, hierdoor bespaar je veel ruimte in en om je garage. 

 

Goed geïsoleerde garagedeur 


Het is verstandig om voor een sectionale garagedeur te kiezen in plaats van bijvoorbeeld een kanteldeur. Kanteldeuren bestaan namelijk voornamelijk uit een enkelwandige ongeïsoleerde stalen plaat. Het deurblad van een sectionaaldeur bestaat uit dikke panelen, aan de onderkant en zijkanten van de deur zitten rubberen lagen die ook zorgen voor een verbeterde isolatie. Houd de garage warm in de winter, koel in de zomer en minder vochtig gedurende het hele jaar. 

 

Bespaar ruimte 


Ruimtewinst is een groot voordeel van een sectionale deur. Zoals beschreven kan de deur omhoog geduwd worden. De deur opent recht naar boven in smallere panelen, dit in tegenstelling tot een kanteldeur. Waar de kanteldeur juist ruimte inneemt tijdens het openen, behoud je de ruimte binnen en buiten de garage met een sectionaaldeur. Je hoeft de auto niet ver van de deur af te zetten omdat de deur niet naar buiten toe opent. Hetzelfde geldt voor binnen: parkeer je auto of fiets dus gerust dicht tegen de deur. 

 

Minder inbraakgevoelige deur 


Het is van belang dat je garagedeur goed beveiligd is, om de kans op inbraak te verkleinen. Een sectionaaldeur heeft een stalen pin die in de motor schiet waardoor deze zonder de bijbehorende knop niet open gaat. Van binnenuit is dit nog wel mogelijk, zodat je zelf altijd nog naar buiten kunt zonder de knop.

 

gd


Een automatische sectionaaldeur sluit eenvoudig 


Wil je vanuit de auto de garagedeur openen? Dan is een automatische sectionaaldeur perfect voor jou! Je kunt er bij deze deur voor kiezen om een elektrische variant te laten installeren. Hierdoor kun je met één druk op de knop van binnen én van buiten de garage de deur openen.

 

Bestel een sectionaaldeur 


Als je na het lezen van deze blog overtuigt bent dat een sectionaaldeur aan al jouw wensen voldoet, dan is het tijd om er een te bestellen. De garagedeuren van Bestelgaragedeur.nl worden volledig op maat gemaakt, helemaal naar jouw persoonlijke wensen. Maak gebruik van onze gratis inmeetservice, zodat je ervan verzekerd bent dat de maatvoering juist is.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag!