Bestel nu uw Hörmann actiedeur inclusief montage!

Tips om je garagedeur goed te beveiligen

Wil je de inbrekers buiten je huis houden? Dan is het de hoogste tijd om ervoor te zorgen dat je garagedeur goed beveiligd is. Er zijn meerdere mogelijkheden om de garagedeur te beveiligen en het zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor inbrekers om via de garagedeur in te breken.

 

Zorg voor goede verlichting


Inbrekers houden niet van licht, gebruik dus zeker licht om ze af te schrikken. Je kunt het licht bijvoorbeeld permanent aan laten staan. Nadelen hiervan zijn dat dit veel stroom kost en inbrekers dit na een tijd door kunnen hebben. Installeer daarom timers waarop je het licht aansluit of schaf lichtsensoren aan. Bij lichtsensoren springen de lampen aan bij beweging. Op deze manier kun je verlichting slim inzetten om inbraak te voorkomen.

 

Laat inbrekers denken dat je thuis bent


Inbrekers breken vooral in wanneer je niet thuis bent. Laat ze denken dat je wél thuis bent. Je doet dit niet alleen door verlichting, maar ook door het huis er op andere manieren bewoond uit te laten zien. Zo is het een optie om glazen of borden op het aanrecht te laten staan, zodat het er niet te opgeruimd uitziet. Of overleg met de buren dat zij hun auto op de oprit zetten. De buren kunnen ook de post uit je brievenbus halen. Een brievenbus met uitstekende post is namelijk erg opvallend voor inbrekers!

gd


Schaf een nieuwe garagedeur aan


Heb je net een nieuwe garagedeur aangeschaft? Bij een nieuwe garagedeur zitten vaak al sloten inbegrepen. Als je bij Bestelgaragedeur.nl bijvoorbeeld een garagedeur met loopdeur bestelt, dan kun je kiezen uit twee type vergrendelingen: een cilinderslot of een draaiknop aan de binnenzijde van de deur. Denk goed na over welk slot jij wilt.

 

Zorg voor vrij zicht op de garagedeur


Inbrekers verstoppen zich graag. Daarom is het belangrijk om vrij zicht op de garage te creëren. Haal bosjes of andere planten voor de garagedeur weg. Inbrekers zullen minder snel inbreken wanneer ze zich niet goed kunnen verstoppen. Verder hebben de buren ook goed zicht op de garagedeur. 

 

Installeer een alarmsysteem 


Een slimme zet is het aanschaffen van een alarmsysteem. Maak het vanaf de buitenkant duidelijk dat je een alarmsysteem hebt. Stickers van een alarmsysteem schrikken inbrekers bijvoorbeeld al af. Het rode knipperende lichtje van het systeem heeft hetzelfde effect. Als de inbrekers, ondanks de waarschuwingen, er toch voor kiezen om in te breken, dan gaat het alarm af. Dit gebeurt door de sensor van het systeem.

 

Let op je sleutels en afstandsbediening


Laat de sleutel of afstandbediening van je garagedeur niet in de auto liggen. Inbrekers vinden het geen probleem om het raam van jouw auto in te tikken om bij de sleutels of afstandsbediening te komen. Hang de sleutel of afstandsbediening daarom aan je autosleutels of huissleutels. Zo heb je toch altijd de sleutel of afstandsbediening bij je en maak je het inbrekers moeilijker.

 

Ga voor een sectionaal garagedeur 


Bij de aanschaf van een nieuwe sectionaaldeur weet je zeker dat de garagedeur goed beveiligd is. In nieuwe sectionaaldeuren zit namelijk een afsluitingsmechanisme. Door de anti-ophefbeveiliging kan de deur niet opgehaald worden in gesloten toestand. Elektrische sectionaaldeuren hebben vaak geen handgreep of kruk. Hierdoor kan de deur niet van buitenaf geopend worden door inbrekers. 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over hoe je het beste de garagedeur kunt beveiligen? Neem dan vooral contact met ons op! Wij helpen je graag met je vragen en wensen.