Bestel nu uw Hörmann actiedeur inclusief montage!

Garagedeur isoleren, hoe doe je dat?

Wil je de garagedeur graag isoleren en vraag je je af of dit effectief is? In deze blog delen wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor geïsoleerde garagedeuren en de voordelen hiervan.

Vraag direct een offerte aan!


Waarom een garagedeur laten isoleren?


Naast het isoleren van een huis, wordt het sterk aangeraden om je garage te isoleren.
Goede isolatie van de garagedeur kun je zien als een investering. Het heeft verschillende voordelen:

 • Behoud van warmte, wat je helpt te besparen op je energiekosten
 • Voorkomen of verminderen van vochtproblemen
 • Verduurzaming van uw garage
 • Vermindert geluidsoverlast
 • Verhoogt de waarde van je woning
   

Heeft het zin om de garagedeur te isoleren?


Het heeft in bijna alle gevallen zin om de garagedeur te isoleren. Voornamelijk als de garage aan het huis vast zit, als de garage wordt verwarmd en bij (de preventie van) vochtproblemen.

 

Waar kun je op letten?


Bij het kiezen van een garagedeur is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.

 • Goede isolatiewaarde
 • Vochtbestendigheid

 

Paneeldikte isolatiewaarde
 

Goede isolatiewaarde


Een goede isolatiewaarde zorgt ervoor dat de warmte binnenblijft. De stalen sandwichpanelen bieden een uitstekende, luchtdichte afsluiting.  Bij onze garagedeuren bieden wij de keuze uit twee soorten isolatiewaarden:

ISO: De paneeldikte van de garagedeuren van deze serie is 40 mm. Dit is te vergelijken met een bakstenen muursterkte van 5,5 meter.
ISO+: De paneeldikte van de garagedeuren van deze serie is 45 mm. Dit is te vergelijken met een bakstenen muursterkte van 6 meter.

 

Vochtbestendigheid


Naast de kwaliteit van de isolatiewaarde is het belangrijk dat het isolatiemateriaal vochtbestendig is. Als het materiaal niet voldoende vochtbestendig is, vermindert dit de werking van de isolatie.

 

Manieren van isoleren


Het is natuurlijk mogelijk om de huidige garagedeur zelf te isoleren, echter wordt dit niet aangeraden. In de praktijk beschikken de meeste mensen niet over de juiste vakkennis. Daarnaast moet je je goed verdiepen in de verschillende soorten materialen.

Soms probeert men de bestaande garagedeuren te isoleren met isolatieplaten. Vaak zijn de veren van de deur hier niet op berekend. Het is beter om de deur te vervangen voor een nieuwe deur. Onze garagedeuren bevatten standaard een thermische isolatie en zijn van hoge kwaliteit, dit zorgt voor een lange levensduur.

railsysteem

Dit railsysteem verbetert in grote mate de isolatie-eigenschappen van de garagedeuren. Het installeren achter de opening beschermt de hoekkozijnen tegen de gevolgen van hoge luchtvochtigheid.

 

Wat kost het om een garagedeur te isoleren?


De kosten van een geïsoleerde garagedeur zijn vanaf 1199 euro. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van verschillende keuzemogelijkheden, zoals de grootte van de garagedeur.

 

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

 

 • Advies op maat van onze specialisten
 • Volledige ontzorging door ons eigen montageteam
 • Gegarandeerd een mooi eindresultaat


Als je nog vragen hebt over het isoleren van een garagedeur, neem dan vooral contact met ons op