Bestel nu uw Hörmann actiedeur inclusief montage!

Tips voor het kiezen van een nieuwe garagedeur

Ben jij op zoek naar een nieuwe garagedeur en weet je niet waar je moet beginnen? In deze blog helpen wij je door stapsgewijs het proces te doorlopen, zodat jij precies weet welke keuzes je moet maken voor aanschaf van de perfecte garagedeur.

 

 1. Bepaal je budget
  Stel een budget vast voor de aanschaf van de garagedeur. Zorg wel dat het budget redelijk is, want goedkoop is duurkoop. Het helpt om je budget vast te stellen nadat je online verschillende garagedeuren hebt vergeleken.
   
 2. Meet de ruimte
  Meet de opening van je garage nauwkeurig. De afmetingen bepalen welk type garagedeur geschikt is. Voor het begin van de zoektocht is het prima als deze afmetingen een grove schatting zijn. Bij het bestellen van een garagedeur komen de afmetingen wel heel precies.

  gd
   
 3. Kies het type garagedeur
  Er zijn verschillende soorten garagedeuren. Bij Bestelgaragedeur.nl zijn wij gespecialiseerd in sectionaal garagedeuren, openslaande deuren, roldeuren en kanteldeuren. Elke keuze heeft zijn voordelen, overweeg wat het beste past bij je behoeften en de beschikbare ruimte. 
   
 4. Materiaalkeuze
  Garagedeuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals staal, hout, aluminium en kunststof. Ook deze materialen hebben weer voor- of nadelen als het gaat om esthetiek, duurzaamheid, isolatie-eigenschappen of onderhoudsniveau. De garagedeuren van Bestelgaragedeur.nl bestaan uit zogenoemde sandwichpanelen. Sandwichpanelen hebben isolatieschuim tussen de twee lagen aluminium, waardoor het een isolerende en geluidsdempende werking heeft. Daarnaast is aluminium duurzaam en bestand tegen corrosie, waardoor het een lange levensduur heeft.
   
 5. Stijl en ontwerp
  Natuurlijk wil je naast de functionaliteit van de gewenste garagedeur, ook dat de deur aansluit op de gehele stijl. Verdiep je daarom in de verschillende stijlen, kleuren en opties van een garagedeur. Wist je dat onze garagedeur in bijna alle kleuren te verkrijgen zijn? De populaire kleuren hebben wij als standaardkleur in onze configurator weergegeven, maar je kunt altijd contact met ons opnemen voor alle opties.

  garagedeur
   
 6. Veiligheidsoverwegingen
  Bekijk de veiligheidskenmerken van de garagedeur, zoals automatische obstakeldetectie en de manier van openen van de garagedeur. Dit is vooral belangrijk als er kinderen of huisdieren zijn die gebruik maken van de garage. Een sectionaaldeur is bijvoorbeeld veiliger, omdat deze verticaal omhoog gaat, terwijl een kanteldeur juist ruimte inneemt bij het openen. Daarnaast is er nog keuze uit omklapvoetjes of een extra beveiliging op de deur.
   
 7. Isolatie
  De isolatie is voornamelijk belangrijk als de garage aan het huis gehecht is en als je de energie-efficiëntie wilt verbeteren. Daarnaast is een geïsoleerde garage handig als de garage als werkplaats of als opslag gebruikt wordt.
   
 8. Vergelijk Offertes
  Vraag offertes aan bij verschillende bedrijven en vergelijk de prijzen. Het is belangrijk om hierbij wel de kwaliteit, service en montage in mee te nemen.
   
 9. Montage van de garagedeur
  Overweeg of je de garagedeur zelf wilt monteren of dat je professionele montage nodig hebt. Sommige deuren kunnen complex zijn om zelf te monteren. Bestelgaragedeur.nl biedt een vakkundige inmeet- en montageservice. Het inmeten en monteren komt nauwkeurig en onze monteurs hebben hier ervaring mee. Neem contact met ons op om een inmeetafspraak te plannen.

 

Als je na dit stappenplan nog vragen overhoudt, kun je altijd contact opnemen. We kunnen de vraag dan per mail, per telefoon of in een vrijblijvend adviesgesprek bespreken.